Recept | Bastogne cheesecake

Ik zou mezelf niet zijn, als ik voor mijn eigen verjaardag niet zelf een taart maakte. Vandaag vier ik mijn eenentwintigste verjaardag (inmiddels ben ik al een maandje 21!) en dus bracht ik gisteren een paar uurtjes in de keuken door. Ik kwam op het idee om een cheesecake te maken met een bodem van Bastognekoekjes. Toen ik daar eenmaal aan bezig was, schoot het me ter plekke binnen dat het misschien wel lekker zou zijn om dit met wat fruitigs te combineren – een beetje zoals MonChou taart. Zo gezegd, zo gedaan.

Benodigdheden:

  • 500 ml slagroom (375 ml voor de cheeselaag en 125 ml voor de topping)
  • 300 g cream cheese (bijv. Philadelphia)
  • 50 g suiker (45 g voor de cheeselaag en 5 g voor de topping)
  • 350 g Bastognekoekjes + 5 koekjes voor de cheeselaag en de topping
  • 100 g boter
  • 1 blikje HAK vlaaifruit bosvruchten

Verkruimel de Bastognekoekjes met een keukenmachine. Verhit de boter in een pannetje en meng de koekkruimels onder de gesmolten boter. Schep het koekmengsel vervolgens in een Ø26 cm springvorm. Druk het met de bolle kant van de lepel aan tot een vlak geheel. Plaats deze bodem in de koelkast.

X20160820_092607

Mix dan de slagroom met de suiker tot het een stijf geheel wordt. Klop in een andere kom de cream cheese zacht en meng deze twee vervolgens tot één geheel. Verkruimel 3 Bastognekoekjes door dit cream cheese mengsel en roer deze er goed doorheen. Schep dit mengsel vervolgens op de Bastognebodem en plaats minstens 2 uur in de koelkast.

Als de cream cheeselaag goed stijf is, kun je aan de volgende stap beginnen. Schep het vlaaifruit over de cheesecake en verdeel het goed. Ook hier is het makkelijk om dit met de bolle kant van een lepel te doen.

Klop dan de overgebleven 125 ml slagroom met 5 g suiker stijf. Gebruik een slagroomspuit om toefjes op de cheesecake te spuiten. Breek vervolgens 2 Bastognekoekjes in stukjes en duw deze in de toefjes slagroom. Zet de cheesecake in de koelkast tot serveren.

X20160821_102948

X20160821_103043

Onwijs lekker en zeker de moeite waard om te proberen, als je het mij vraagt! Liefs

Advertenties

7 gedachtes over “Recept | Bastogne cheesecake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s