Recept | Italiaanse tosti

Als het gaat om een tosti of panini, laat ik de standaard kaasvariant (voor de niet-vegetariërs: de ham/kaasvariant) graag achterwege. Met een tosti of panini kun je namelijk alle kanten op, daarnaast is experimenteren met eten één van de leukste dingen die er is. Vandaag deel ik mijn huidige favoriet met jullie: een Italiaanse tosti.

Benodigdheden (voor 1 persoon):

  • 2 sneden brood
  • 1 flinke eetlepel groene pesto
  • 5 bolletjes/plakjes buffelmozzarella
  • klein handje geraspte mozzarella
  • 1 eetlepel (zongedroogde) tomaten spread
  • 1 eetlepel tomatenketchup

Besmeer één snee brood met de pesto; en de ander met de tomatenspread en de ketchup. Voor de tomatenspread kun je bijvoorbeeld deze van Zonnatura in de meeste supermarkten vinden. Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze op één van de sneden brood. Strooi de geraspte mozzarella hier vervolgens overheen. Doe de twee sneden brood vervolgens tegen mekaar. Bak de tosti in een tostiapparaat of grill, maar als je dit niet hebt kan het ook in een koekenpan. Verhit dan een klontje boter en bak de tosti aan iedere kant zo’n 2 à 3 minuten tot de mozzarella gesmolten is.

x20160815_122508

De combinatie tomaat, mozzarella en pesto is voor mij sowieso al een winner, dus jullie begrijpen vast wel waarom deze tosti een favoriet is. Andere favorieten zijn de chilitosti of de pizzatosti. Wat is jullie gouden combinatie voor op een tosti of panini?

Advertenties

2 gedachtes over “Recept | Italiaanse tosti

  1. Hmmm lekker! Ik smeer echt bijna alles wat ik de (koel)kast heb liggen tussen brood om te bakken haha. Idd iets met pesto, spicy tomatensaus en sowieso iets van kaas. Je kunt er zoveel mee variëren, love it! Ga jouw receptje ook eens proberen 😊 xo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s