Review | Koopmans Yoghurtcake

We hebben allemaal wel eens een bakmix van Koopmans gebruikt: appeltaart, pannenkoeken, een quiche of een simpele cake. Lekker, en vooral erg makkelijk. Een tijdje geleden kwam Koopmans met iets nieuws: yoghurtcake. In deze cake wordt yoghurt gebruikt in plaats van boter, wat een luchtige cake met een frisse citroensmaak geeft. Tijd om die eens te gaan testen!

De yoghurtcake is heel simpel te bereiden. Je hebt enkel de bakmix (€1,39), 200 gram volle yoghurt en drie eieren nodig. Alles gaat bij elkaar in een beslagkom en na circa een uur komt er een heerlijk ruikende cake uit de oven.

De yoghurtcake is heeft niet het goudbruine kleurtje dat een cake die bereid wordt met boter, heeft.  Na een plak cake zit je niet zo belachelijk vol als een plak “gewone” cake. De cake is heerlijk luchtig, heerlijk fris. Enorm lekker! Vooral lekker voor in de zomer – maar het kan natuurlijk ook prima in de winter hoor!. En daarnaast zitten er in een plak yoghurtcake nog maar 65 kilocalorieën – maar liefst 50 kcal minder dan in een plak cake met boter. Zo hoef je je minder schuldig te voelen over dat plakje cake bij de koffie. Helemaal ideaal voor in de zomer – want we hopen toch allemaal op die bikinibody.

20160812_155950

Ik vond deze cake onwijs lekker! De frisse smaak en luchtige structuur hebben mijn zegen! Ik heb deze keer slechts een simpele yoghurtcake bereid, maar met stukjes appel of blauwe bessen erin lijkt me ook onwijs lekker.

Hebben jullie al eens yoghurtcake geprobeerd?

Advertenties

4 gedachtes over “Review | Koopmans Yoghurtcake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s