Buitenlandse hotspot | N2 Extreme Gelato, Australië

N2 Extreme Gelato is een bijzondere keten van ijstentjes in Australië. Pas op het moment dat je je ijsje besteld, gaan ze het ijs maken. Door middel van vloeibare stikstof (koud!) bevriezen ze in enkele seconden je ijsje. Het ijs wat vervolgens geserveerd wordt is -6ºC en heerlijk smooth.

20160514_130913

Laten we eens een kijkje nemen op de menukaart. Er staan geweldige dingen op, en ze komen wekelijks met nieuwe fantastische combinaties. We hebben het hier namelijk niet over “gewoon ijs”. Om een aantal hoogtepunten op te noemen:

  • Vegan chocolate lava gelato, indulge in a chocolate sorbet, dusted in cocoa powder and finished with a warm ganache syringe.
  • Frappe coffee gelato with walnut praline, topped with coffee whipped cream and a tres leche syringe.
  • Nutella gelato with rice bubbles, chocolate dipped doughnut, whipped cream, chocolate crumble and a nutella syringe.

Hallelujah, toch?

N2 Extreme Gelato_5

20160514_131101

Ik ben inmiddels twee keer bij N2 geweest en het was beide keren fan-tas-tisch. De eerste keer nam ik een “standaard” smaakje, die ze vrijwel altijd in hun menu hebben. Houd je goed vast, want dit is de beschrijving van het ijsje: “double o’ cheesecake gelato, crammed with choc cookies, dipped in white chocolate and finished with a warm choc syringe”. En het was onwijs lekker! Een soort cookies & cream cheesecake, maar dan nóg beter. Heaven! Misschien wel het lekkerste cookies & cream ijs ooit, yum!

N2 Extreme Gelato
Double o’ Cheesecake gelato

Jullie snappen dus waarom ik nog een tweede keer terug ging.. De tweede keer nam ik – let op – “Seymour’s smoreo milk chocolate gelato, with marshmallows and oreo cookies, topped with a layer of oreos, a toasted meringue swirl and a warm chocolate genache syringe“. En dit smaakte wederom hemels. Door het chocolade ijs zaten marshmallows (vegetarisch, hoera!) en oreo koekjes heen, een verrassende combinatie. Het ijs was iets minder smooth dan de vorige keer, maar dat komt denk ik omdat er van alles doorheen gemengd zat.

20160514_131350
Smoreo Milk Chocolate gelato

N2 Extreme Gelato is te vinden in Sydney (Newtown & Chinatown) en in Melbourne (Fitzroy & CBD). Zeker een bezoekje waard als je het mij vraagt! Mocht je nou nog steeds niet helemaal overtuigd zijn (kan bijna niet, zou ik zeggen)? Neem dan een kijkje op hun Instagram account, dat zegt wel genoeg. Liefs!

Advertenties

Een gedachte over “Buitenlandse hotspot | N2 Extreme Gelato, Australië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s