Buitenlandse hotspot | Scrollies, Australië

Afgelopen vrijdag was het Donut Day. Mijn plan om een donut van de Doughnut Time te kopen, veranderde meteen toen ik ineens tegen een klein voedselparadijsje aanliep. Scrollies. Een pop-up store met scrolls – wat letterlijk het beste vertaalt kan worden als “rolletjes’. Ze hebben dus geen vaste verkooppunten, maar maken gebruiken van tijdelijke stands in winkelcentra en markten in Sydney.

De scrolls zijn gebaseerd op de welbekende cinnamon roll: rolletjes deeg met een kaneelsmaakje. Scrollies heeft de rolletjes deeg als basis genomen en heeft hun fantasie de vrije loop laten gaan. Met fantastische smaken als uitkomst. Om er een aantal te noemen.. Mocha, Cookies & Cream, Coffee, Chocolate & Cashew, Chocolate Raspberry Coconut, Fig & Almond, Red Velvet en Fairy Bread (met discodip!).

20160603_125220
Fig & Almond scroll

 

20160603_125226
Chelsea stroll: gevuld met jam en rozijnen.

 

20160603_125329
Red Velvet scroll, met chocoladeboter en frambozensmaak

 

20160603_125359
Mocha scroll, met chocolade- en koffievulling

 

Na drie rondjes kwijlend rondlopen, besloot ik om voor de Cookies & Cream scroll te gaan. Wat ik toen verwachtte, was een rolletje deeg met daarbovenop Cookies & Cream frosting. Eenmaal thuis, besloot ik de gigantische scroll doormidden te snijden. Terwijl ik dat deed, hoorde ik ergens boven mij engeltjes zingen want er bleek dus Cookies & Cream vulling in de scroll te zitten! Hallelujah!

De eerste hap (en die daarna, en daarna..) overtrof al mijn verwachtingen. De Cookies & Cream frosting was zoet, maar niet te zoet. Het deeg was niet droog, maar juist lekker een beetje klef. Wel was de scroll erg vullend (maar ik had niet anders verwacht) – een halve scroll was ruim voldoende als lunch.

20160603_132519

Knijp jezelf even in de arm als je een Scrollies pop-up store tegenkomt en loop er vooral niet zomaar voorbij. Winkelcentra waar Scrollies onder andere regelmatig te vinden is, zijn Westfields in Miranda, Burwood, Merrylands, Wetherill Park, Macquarie Park, Liverpool; het Broadway Shopping Centre en Blacktown Centrepoint. Of neem even een kijkje op hun Instagram, ook zeker de moeite waard.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s