Buitenlandse hotspot | Max Brenner Chocolate Bar, Australië

Chocolate Bars. Een fenomeen waar ik nog nooit van gehoord had, voordat ik in Australië kwam. In Sydney zit vrijwel op iedere hoek van de straat een Chocolate Bar. Een wát?

Max Brenner

Een Chocolate Bar is een restaurant waar letterlijk ieder gerecht op de menukaart chocolade bevat. Kiezen is bijna onmogelijk, want je wilt gegarandeerd álles proeven. Van chocolademelk met marshmallows tot Belgische wafels met chocolade, van chocoladefondue tot chocoladepizza’s (ja, echt!) en van chocolademilkshakes tot ijs met drie soorten chocolade toppings. Hallelujah.

Max Brenner (2)

Sla je lunch of diner gerust over als je een bezoekje wilt brengen aan zo’n Chocolate Bar, want het is zonde om voor enkel een kop chocolademelk zo’n paradijs binnen te stappen. Want even eerlijk, The Chocolate Factory van Willy Wonka is er niets bij.

20160507_112916

20160507_112928

20160507_112935

Na een gesprekje met iemand uit de bediening, waarin hij ons vertelde dat hij álles van de menukaart geprobeerd had (life goals!), hadden mijn huisgenootje en ik eindelijk onze keuze gemaakt. Haast onmogelijk, maar toch gelukt. Zij koos voor de Praline Meringue Puff Extravaganza, ik nam de Spectacular Choc-Fudge Brownie Sundae. Ik moet eerlijk zeggen dat ik helemaal niet zo’n chocoladeliefhebber ben, maar wát een genot zeg. Het was echt onwijs lekker. Het welbekende “alsof een engeltje over je tong piest” is hier echt héél toepasselijk. Daarom zijn we een andere keer nog eens terug gegaan, om wederom keihard te genieten van dit chocoladefestijn.

Max Brenner Chocolate Bar_2
De Spectacular Choc-Fudge Brownie Sundae: ice cream, choc-nut fudge brownie chunks & caramelized pecans, served with crunchy waflle balls & a pot of pure melted chocolate.
IMG-20160512-WA0011
De Euphoria Banana Split Waffle Sundae: ice cream, waffle cubes, crunchy waffle balls, gooey toffee, fresh banana , served with caramalised pecans & pure melted chocolate.

Naast Max Brenner zijn er nog een heleboel andere Chocolate Bars te vinden in Sydney (en de rest van Australië): o.a. Guylian, Oliver Brown, Lindt, Cloud 9. Een fenomeen dat ik nog ga missen als ik terug ben in Nederland. Gek eigenlijk dat België naast Nederland ligt, maar dat er in Nederland geen “Belgian Chocolate Cafe” te vinden is (of heb ik niet goed gekeken?).

Dit lijkt me nóg een reden om ooit naar Australië te gaan, toch?

Advertenties

5 gedachtes over “Buitenlandse hotspot | Max Brenner Chocolate Bar, Australië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s