Buitenlandse hotspot | Doughnut Time, Australië

Doughnut Time is een (fantastische!) Australische keten in donuts. Niet zomaar donuts, maar prachtige, met de hand versierde donuts. Ware kunstwerkjes zijn het. Je betaalt $6 (omgerekend zo’n €4) voor een donut, en je hebt er een avondmaal aan, maar eens in de zoveel tijd is zo’n donut het waard.

DT6

Je kunt kiezen uit “simpele” donuts als een geglazuurde donut, salted caramel of jam & cream; of de wat meer uniekere donuts, mijn persoonlijke favoriet. Op weg naar mijn universiteit kom ik langs zo’n Doughnut Time winkel; en alleen al iedere keer naar die etalage kijken is genieten. Enkele van hun unieke donuts zijn:

 • Nutella-filled donut met kaneelsuiker
 • Donut met vanilleglazuur en M&M’s
 • Donut met roze glazuur, frambozenjam en kokosmarshmallows
 • Pistache donut
 • Donut met green tea Matcha glazuur met framboos (helemaal vegan!!)
 • Chocolate custard-filled donut met chocolade glazuur, koekkruimels en toasted marshmallows
 • Donut met mintchocolade glazuur, met stukjes mint Aero (de Australische versie van Bros)
 • Donut met cream cheese frosting met butter popcorn en gouden popcorn
 • Donut met pure chocolade glazuur met hazelnoten en Ferrero Rocher
 • Donut met cream & chocolade glazuur, marshmallow en chocolade vulling, met Oreo erboven op

DT2

DT4

FOODHEAVEN, RIGHT? Één donut kiezen terwijl je door die etalage kijkt is werkelijk onmogelijk. En het blijft niet bij enkel donuts. Er zijn ook warme chocolademelk en milkshakes verkrijgbaar. Maar eerlijk, de namen chocolademelk en milkshake doen onder aan deze kunstwerken. Diabetes in een beker. De belichaming van #foodporn. De Eiffeltoren is er niets bij.

DT8

DT8 (2)

Ik nam de Tim Tam milkshake en het was werkelijk absurd lekker. En naast dat het zo lekker was, zag het er ook nog eens belachelijk gaaf uit. Er zaten een met chocolade geglazuurde donut, een Tim Tam en koekkruimels op geplakt. Hoor je de *aaaah* al op de achtergrond?!

Doughnut Time is zeker weten één van mijn guilty pleasures hier in Sydney. Naast Sydney is dit kleine voedselparadijs ook te  vinden in Brisbane, Melbourne en Gold Coast. Zeker een bezoekje waard, al is het maar om je ogen uit te kijken in de etalage!

Advertenties

7 gedachtes over “Buitenlandse hotspot | Doughnut Time, Australië

 1. Ik ben blij dat de helft van de foto’s niet wilde laden want ik denk dat ik dan naar beneden was gerend om mijn mond aan een pak hagelslag te zetten. Oh em gee dit is niet te doen voor een chocoholic like me 🙈😍🙈😍🙈

   1. Laat al je kleren daar achter en prop je koffer vol met al deze heerlijkheden! Misschien moet ik maar nooit naar Australië gaan want ik pas nooit meer in deze vliegtuigstoel als ik terug moet 😲

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s