Buitenlandse hotspot | Spice Alley, Australië

Diep verscholen tussen de wolkenkrabbers in Sydney ligt een heel tof steegje: Spice Alley. Het steegje geeft je een kijkje in de Aziatische keuken. Onder slingers van typisch Aziatische lampionnen kun je genieten van gerechten uit Singapore, Maleisië, China, Vietnam, Japan en Hong Kong. En er hangt een hele gezellige, knusse sfeer.

Spice-Alley-4

Spice-Alley-3

Veel meer dan noedels, bami, rijst en het standaard menu van de afhaalchinees had ik nooit geprobeerd uit de Aziatische keuken. Ik was erg benieuwd en besloot om nieuwe dingen te gaan proberen.

Leuk feitje is trouwens dat je er niet met cash kunt betalen. Je krijgt een Spice Alley card, waar je credit op kunt laten zetten. En daar betaal je mee.

Ik bestelde een Milk Tea, ook wel Bubble Tea genoemd, een typisch Aziatisch drankje. Ze zijn erg populair in Sydney (er wonen heel veel Aziaten hier!) en ik was er erg benieuwd naar. Huge mistake, het was ontzettend vies. Ik weet niet precies wat ik verwachtte, maar het bleek mierzoet. De smaak had wel iets weg van anijs, maar ik kon het niet precies thuiswijzen. Na drie slokjes toch maar weggegooid, helaas.

Spice-Alley-8

Verder probeerde ik voor de allereerste keer dumplings. Eigenlijk is het niets meer dan lapjes deeg met een groentevulling (of vlees/vis), maar ik vond ze heerlijk! Ze zijn wel erg plakkerig en als je het doormidden snijdt, valt het enigszins uit mekaar. Het meest praktisch is misschien dus wel om de hele dumpling in één keer in je mond te stoppen, hoe oncharmant dat er ook uit mag zien.

Spice Alley_5
Vegetarian springrolls

Ook probeerde ik vegetarische Pad See Ew bij Bang Luck Thai Food. Dit zijn gefrituurde noedels, met allerlei groenten en een sojasausje. Ook dit was ontzettend lekker! Tenslotte nog langs de Koi Dessert bar gelopen: het woord “dessert” doet eigenlijk onder aan wat ze daar maakten en verkochten. Wát een kunstwerkjes. Omdat er nog wat credit op mijn kaart stond, ben ik een andere keer teruggegaan voor simpele vegetarische springrolls (loempia’s). Deze waren anders dan de Nederlandse  varianten van loempia’s die ik gewend ben, maar erg lekker!

Spice-Alley-7

Mijn mening? Spice Alley is een must go als je ooit in Sydney bent. Al is het maar voor een snelle lunch of een laat diner. Je vindt Spice Alley achter Central Park, door een steegje te volgen vanuit Kensington Street.

Alle credits voor de omgevingsfoto’s gaan naar Concrete Playground, omdat de kwaliteit van mijn eigen foto’s (in het donker) niet heel erg goed was.

Advertenties

3 gedachtes over “Buitenlandse hotspot | Spice Alley, Australië

  1. Wauw geniaal dit, bedankt voor de tip! Ik zit momenteel in Melbourne voor stage en kwam via je insta op je blog, ik ben van de 25e t’m de 28e juni in Sydney dus deze hotspot gaat op mijn lijstje! 😀

    1. Aaah onwijs leuk om te horen! Dat zijn voor mij juist de laatste dagen in Sydney dus waarschijnlijk ga ik er binnenkort ook nog eens langs! Er komen nog meer hotspots online binnenkort! Geniet nog van je tijd in Melbourne, daar is ook veel te zien/doen/proeven! Liefs, Lindy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s