Recept | Pepernoten chococake

Oké oké, het is februari. Maar pepernoten kunnen nog best. Toch? Ik liep al een hele tijd rond met dit idee in m’n hoofd en ik heb extra een zak pepernoten bewaard om dit lekkers te maken. Het idee is gebaseerd op de oer-Hollandse arretjescake, een no-bake chocoladecake met biscuitkoekjes. Maar zijn pepernoten niet nog nét wat Hollandser (en lekkerder!) dan biscuits? Precies! Het is een verrukkelijke cake geworden, en zelfs dat is nog een understatement.

Benodigdheden:

  • 250 g boter
  • 200 g suiker
  • 16 g vanillesuiker (2 zakjes)
  • 200 g pepernoten
  • 3 eieren
  • 3 volle lepels cacao

IMG_0697

Laat de boter smelten en roer hier vervolgens alle suiker doorheen, zodat deze als het ware “meesmelt”. Klop in een andere kom de eieren luchtig en meng hier de cacao doorheen. Laat de boter een beetje afkoelen en doe dan de twee mengsels bij elkaar. Doe hier de pepernoten bij en meng alles goed door elkaar.

IMG_0705

Bedek een bakvorm met aluminiumfolie en schenk het beslag hierin. Zet de vorm in de diepvries en laat minstens een paar uur staan. Serveer het gebak meteen als je het uit de diepvries haalt, het wil nogal eens plakkerig worden en smelten!

IMG_0709

PN2

PN3

Geniet ervan!

 

 

 

Advertenties

12 gedachtes over “Recept | Pepernoten chococake

  1. Ohhhh lekker! Heb ik nou net 2 weken geleden de laatste kruidnoten opgegeten 😦 Heb met kerst voor het eerst arretjescake gegeten (bij de Limburgse schoonfamilie, haha!) maar toen zat er ook nog hemelse modder bovenop. Dat was zo’n mega lekkere combi, wie weet voor de volgende keer!

      1. Ja echt he, misschien dan maar eens maken met gewone koekjes 😛 haha ja! Ik leer allemaal nieuwe dingen daar in Limburg… Was inderdaad heel erg lekker, echt zo’n vrouwen toetje met heel veel chocola! Groetjes x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s