Recept | Ovenschotel met Hüttenkäse

Ik houd zo enorm veel van ovenschotels. Je kunt er eindeloos mee blijven variëren. Bloemkool, broccoli, prei, aardappelen, spruitjes, courgette.. en zo kan ik nog wel een uur door blijven gaan. Allemaal lekker! Een ovenschotel met zoete aardappel heb ik echter nog nooit geprobeerd. Tijd om daar verandering in te brengen!

Benodigdheden:

  • 200 g Hüttenkäse
  • 1 grote zoete aardappel (of 2 kleinere)
  • 1 grote tomaat
  • 1 ui
  • handje spruitjes
  • 200 g boerenkool

Was de zoete aardappel goed en snijd deze in plakken van ongeveer een halve centimeter. Kook deze zo’n 5 minuten met wat zout. Halveer en was de spruitjes en kook deze ongeveer even lang. Ik heb ze gewoon met de zoete aardappel meegekookt en vervolgens met een lepel uit de ketel gehaald (scheelt afwas!).

Snijd ondertussen de ui in stukken en fruit deze kort. Bak op het laatste de boerenkool even mee. Roer dan de spruitjes en een flinke eetlepel Hüttenkäse door dit boerenkoolmengsel.

IMG_0648

Vet een kleine ovenschaal in met wat kokosolie of bakspray en beleg de bodem met (ongeveer de helft van) de plakjes zoete aardappel. Snijd de tomaat in schijven en leg deze op de zoete aardappel.

1IMG_0652

Schep hier het boerenkoolmengsel bovenop. Leg vervolgens de andere helft van de plakjes zoete aardappel hier bovenop en verdeel de rest van de Hüttenkäse er overheen. Strooi er nog wat peterselie en paprikapoeder overheen en zet de ovenschaal nog zo’n 10 à 15 minuten in een heteluchtoven van 220°C. Smakelijk!

1IMG_0659.JPG

1IMG_0655.JPG

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s