Blog | Afscheid nemen bestaat niet (of toch wel?)

Afscheid nemen bestaat niet. Ik ga wel weg, maar verlaat je niet.

Een klein afscheidsblogje, want zaterdagavond 13 februari (over precies één week!!!) stap ik in het vliegtuig naar Australië. Ruim vier maanden ga ik down under studeren aan de University of Sydney, en daarna blijf ik nog een tijdje rondreizen in Nieuw-Zeeland. Ik ben momenteel bachelorstudent Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit, en ga daarvoor mijn minor volgen in Australië. Studeren in het buitenland: voor mij echt een droom die uitkomt. En iets waar ik – sinds ik op 9 april te horen kreeg dat ik na een strenge procedure toegelaten was aan die universiteit – nu bijna een jaar naar heb uitgekeken.

Vind ik het spannend? Ja, enorm. Dit wordt mijn allereerste keer op reis buiten Europa, mijn allereerste keer alleen op reis én mijn allereerste keer in het vliegtuig. Ben ik bang? Ja, ook wel een beetje. Maar ik ben vooral ontzettend excited en enthousiast. Ik heb er zo belachelijk veel zin in. Dit gaat de reis van mijn leven worden en ik wil van iedere minuut genieten.

Naast dat ik het hele in-m’n-uppie-naar-de-andere-kant-van-de-wereld best wel heel spannend vind, ben ik ook heel benieuwd naar mijn manier van leven in Australië. Hier heb ik m’n gewoontes: al ruim een jaar eet ik voornamelijk gezond en sinds een halfjaar sta ik iedere week zo’n vier à vijf keer in de sportschool. Gewoontes die ik heel graag wil houden, maar toch ben ik een beetje angstig omdat ik door het ik-ben-op-vakantie-idee misschien nalatig ga worden. Dat niemand me meer herkent als ik terugkom, omdat ik 30 kilo ben aangekomen. Dat idee alleen al lijkt mij voldoende motivatie om in Sydney gauw op zoek te gaan naar een sportschool!

Eind juli zet ik weer voet aan grond in Nederland. Maar zoals Marco Borsato ooit zong: afscheid nemen bestaat niet. Ja, ik ga weliswaar naar de andere kant van de wereld, maar ik verlaat jullie niet hoor! Op Boter, Kaas & Eieren blog zal het waarschijnlijker wat stiller zijn dan dat jullie van me gewend zijn, maar ik hoop in Australië toch ook zo af en toe eens een stukje te kunnen tikken. En natuurlijk kunnen jullie me altijd nog blijven volgen via mijn reisblog, mijn Facebook, via Twitter, via mijn blog-Instagram of mijn persoonlijke Instagram.

Vergeet me niet in dat halfjaar, en heel veel liefs van mij!

Advertenties

13 gedachtes over “Blog | Afscheid nemen bestaat niet (of toch wel?)

  1. Aaah wat toevallig! Ik heb zelf ook een half jaar in Sydney gezeten, en ben daarna nog even in Nieuw Zeeland geweest… Ik zat daar voor stage maar dit vind ik toch wel heel grappig 😛 Het leven daar is heel anders, ben erg benieuwd naar je verhalen! Als je vragen hebt of iets dan hoor ik het wel, wie weet kan ik je nog met iemand in contact brengen of heb ik nog wat leuke plekken voor je. Super tof!
    x Vivian (stayaliveandcooking)

      1. Tuurlijk! Heel veel mensen zoeken een kamer als ze daar al zijn, bijvoorbeeld via gumtree/mensen die je tegen komt of internet. Heb ik ook gedaan, sliep de eerste week in een hostel. Ik woonde uiteindelijk in een studentenkamer aan George Street (Google link2), dat was heel netjes maar vrij prijzig… Maar ik kreeg gewoon salaris dus dat ging prima. De meeste studenten wonen wat verder in de suburbs en pakken dan de trein naar de stad, dat scheelt heel veel in huur!

      2. Telefoon abonnement is heel makkelijk, aan George street (de hoofdstraat) zit om de zoveel stappen een telefoonwinkel. Ik zou bijvoorbeeld een extra telefoon van thuis mee nemen en dan een prepaid abonnement doen, dan zit je er niet aan vast! Dat deed ik, en dan kon je elke maand via internet gewoon een nieuwe maand tegoed kopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s