Recept | Havermoutkoekjes

Ik lijk ineens wel hartstikke fan van havermout. Na mijn detoxweek heb ik ineens gruwelijk veel zin in allerlei lekkers met als basis havermout (een mug cake, deze koekjes en ik loop ook nog steeds te kwijlen bij het idee van havermoutpannenkoekjes). Maar hè, deze koekjes zijn easy as ABC, ontzettend lekker én gewoon gezond. Dus waarom ook niet?

Koekjes5

Benodigdheden (voor zo’n 20 koekjes):

  • 2 middelgrote appels
  • 200 g havermout
  • 50 g rozijnen
  • 50 g roomboter
  • snufje kaneel
  • snufje zout
  • eventueel pinda’s of amandelschaafsel

Rasp de appels (kan gewoon met schil!) met een grove rasp. Roer dan de havermout, de kaneel en het zout erdoor. Roer dan de rozijnen door het mengsel. Laat de roomboter smelten en roer deze er evenals doorheen. Zorg dat alles goed verdeeld is over het beslag en roer tot er een samenhangend geheel ontstaat. Bekleed dan een bakplaat met bakpapier.

Draai met je handen kleine balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. Duw de balletjes vervolgens plat, zodat je de koekjes vormt. Duw tenslotte wat pinda’s in de bovenkant van de koekjes, of strooi er wat amandelschaafsel overheen (al kan het natuurlijk ook prima zonder). Bak de koekjes vervolgens 30 a 35 minuten in een heteluchtoven van 170°C. Laat de koekjes daarna afkoelen buiten de oven en dan kun je er al van smullen!

Koekjes2

Koekjes3

De koekjes kun je enkele dagen bewaren, maar ook perfect invriezen zodat je er langer van kunt genieten! Liefs!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s