Recept | Pindakazige mug cake

Op zondagochtend is er hier thuis écht tijd voor ontbijt. Rustig met z’n allen aan tafel zitten, niemand hoeft per se weg. Meestal eten we daarom ook warme broodjes of een lekker gekookt eitje op zondag. Maar waarom niet eens iets nieuws proberen? Een “mug cake” (cake in een mok) bijvoorbeeld. Cake met maar drie ingrediënten (havermout, banaan en ei) die in slechts drie minuten klaar is. En nog healthy ook. Dat is het proberen waard, toch? Uiteraard wel met een eigen twist: met pindakaas, want hoe kan het ook anders? Dit receptje is perfect voor op zondagochtend, maar omdat het echt enorm snel klaar is, ook ideaal voor doordeweekse ochtenden!

Benodigdheden (voor 1 persoon):

  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 3 eetlepels havermout
  • kaneel
  • snufje zout
  • handje sultanarozijnen
  • 1 theelepel pindakaas

Prak de banaan in een (licht ingevet) klein/middelgroot kommetje met een vork fijn. Doe het ei, de havermout, wat kaneel en een snufje zout erbij. Als je een zoetekauw bent, zou je ook nog wat honing erbij kunnen doen. Zelf vind ik dat de banaan het al zoet genoeg maakt. Klop/roer alle ingrediënten tot een glad beslag. Roer tenslotte de rozijnen en de pindakaas door het beslag. Zet het kommetje (of mok) 2 minuten in de magnetron, op circa 900 watt. Je mug cake is al klaar! Kijk eventueel hoe je cakeje eruit ziet: twijfel je nog een beetje omdat het nog wat wiebelt, zet ‘m dan gerust nog eventjes in de magnetron. Zet het kommetje vervolgens op de kop op een bordje en voilà! Ik vond het heerlijk met wat Griekse yoghurt en vers fruit, maar je kunt het natuurlijk ook zo eten. Met zo’n ontbijtje begin je in ieder geval de dag enorm goed! Smakelijk!

Houd je niet zo van de magnetron? Zet dan je mug cake zo’n 15 tot 20 minuten in een heteluchtoven van 200°C.

MC

Advertenties

4 gedachtes over “Recept | Pindakazige mug cake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s