Review | Cookie Notti

Uit mijn allereerste perspakketje van Penotti kwamen maar liefst VIER (!) soorten Cookie Notti. Hallelujah, ik wist niet eens dat er zoveel soorten bestonden. Cookie Notti is een speculoospasta en er bestaan vier bijzondere smaken van: speculoospasta, speculoospasta met stukjes speculoos (klinkt al fantastisch!), speculoospasta met cappuccinosmaak en nog eentje met espressosmaak. Tijd om te testen, want ik heb ze nog nooit geprobeerd (pssst, ik deed dit uiteraard niet in mijn detoxkuur, maar afgelopen weekend al)!

Verwar speculoos trouwens niet met speculaas! Het is namelijk écht iets anders. Speculaas komt van oorsprong uit Nederland, terwijl speculoos uit België komt. Speculaas is een kruidige koek, terwijl speculoos een subtiele karamelsmaak heeft. Sterker nog: speculoos bevat helemaal geen (speculaas)kruiden, vandaar ook -loos!

CN2

Penotti Cookie Notti speculoos pasta – ORIGINAL

Jemig, wat is dit lékker. Dat “met echte Belgische speculoos cookies” proef je gewoon écht. Het is qua smaak net alsof je speculooskoekjes aan het eten bent. Qua structuur is het een zacht broodbeleg dat zich heel fijn smeert. Superlekker!

CN3

Penotti Cooki Notti speculoos pasta – CRUNCHY

Whaaaa puur genot! Deze crunchy variant is nóg lekkerder dan de original speculoospasta. Deze speculoospasta heeft door de stukjes speculoos een heerlijke bite. Het lijkt niet alleen alsof je speculooskoekjes aan het eten bent, maar je eet ook daadwerkelijk stukjes speculoos. Heerlijk!

CN4

Penotti Cookie Notti Speculoos pasta – CAPPUCCINO

Deze pot speculoospasta is nog net even wat specialer: er zit een hart van cappuccino in. En dat ziet er alleen al leuk uit in de pot. De speculoossmaak noch de koffiesmaak is overheersend, maar qua smaak is het juist een perfecte mix van speculoos met zachte koffie. Het is een heerlijk romig smeersel!

CN7

CN8

Penotti Cookie Notti Speculoos pasta – ESPRESSO

Ook de laatste Cookie Notti variant is een bijzondere: deze speculoospasta heeft een hart van Espresso. Bij het openmaken van de pot, kwam de koffielucht me al tegenmoet. Ik was zeer benieuwd. Ik houd namelijk alleen maar van koffie als er heel veel melk bij zit. Deze speculoospasta blijkt inderdaad een hele pure, intense koffiesmaak te hebben en daar houd ik dus niet zo van. Sorry Penotti, dit is geen favoriet.

CN5

CN6

Maar, niet getreurd. Drie potten Cookie Notti die ik wél puur genotti vind. Ik eet slechts af en toe zoet broodbeleg (als ik überhaupt al brood eet), maar de Cookie Notti original-, crunchy- en cappuccino-speculoospasta’s zullen wel vaker op mijn brood gaan verschijnen. Oh en de combinatie met Fries roggebrood was erg lekker!

Houd jij ook zo van speculoospasta?

Advertenties

4 gedachtes over “Review | Cookie Notti

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s