Recept | Chocoladebonbons

Mmm, van die heerlijke chocoladebonbons… Voor als je liefdesverdriet hebt, voor bij de koffie of gewoon als je een avondje onderuitgezakt op de bank hangt. Alleen zo ontzettend zonde dat het zo’n suikerbommetjes zijn. En daarom maakte ik een gezondere versie van de geliefde chocoladebonbons!

Benodigdheden:

  • 4 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels cacao
  • 4 blokjes 85% pure chocolade
  • hazelnoten

Laat de chocolade en kokosolie smelten, bijvoorbeeld au bain marie, in de magnetron of op een kachel/haard (die laatste is echt een aanrader, mits je een kachel/haard in huis hebt). Roer vervolgens de honing en cacao door het gesmolten mengsel en roer goed door zodat je geen klonters meer hebt. Hak enkele hazelnoten in grove stukken en roer deze door het chocolademengsel. Giet dit vervolgens in een bonbonvorm en duw in iedere bonbon nog één hele hazelnoot. Zet de bonbons enkele uren in de koelkast, totdat je ze in hun geheel uit de vorm kunt duwen.

BONBONS

Fijn weekend allemaal, liefs!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s