Recept | Brownies

Eerder maakte ik al eens deze healthy courgette brownies, maar tijdens de feestdagen maakten de gezonde eetgewoontes plaats voor al het lekkers dat bij de feestdagen hoort. Zoals brownies.

Benodigdheden:

  • 100 g pure chocolade
  • 50 g melkchocolade
  • 150 g roomboter
  • 125 g suiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g donkerbruine basterdsuiker
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • snufje zout

Breek de chocolade in stukken en doe deze samen met de boter in een glazen kom of pannetje. Laat dit smelten in de magnetron of op laag vuur. Roer ondertussen zodat je geen klonters overhoudt. Roer de suiker, de licht- en donkerbruine basterdsuiker en de vanillesuiker erdoor met een lepel. Roer hier vervolgens het bakmeel en het snufje zout doorheen. Roer de eieren dan één voor één door het beslag en blijf roeren tot een glad geheel ontstaat.

DESSERT BROWNIE.JPG

Vet dan een bakvorm in of bekleed deze met bakpapier. Je kunt hiervoor een speciale brownievorm gebruiken, maar een cakevorm is ook prima. Schep het beslag in de vorm en plaats deze 30 à 35 minuten in een heteluchtoven van 175ºC. Als je een cakevorm gebruikt, duurt het wat langer, omdat de brownie dan veel dikker zijn en dus langer nodig hebben om te garen. Let op dat je niet té lang laat bakken, want de brownies moeten smeuïg zijn vanbinnen, niet droog. Laat de brownie in de vorm afkoelen. Als het volledig afgekoeld is, kun je het stuk in zo’n 20 vierkante stukjes snijden.

BROWNIE

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s