Recept | Red velvet cake dessert

Met Kerstmis eet ik het liefste kleine desserts. Waarom? Tijdens een kerstdiner eet je al zo ontzettend veel én op deze manier kun je meerdere desserts proeven, in plaats van je vol te eten aan één gigantisch dessert.

Dit jaar stonden onder andere kleine red velvet cake toetjes op het menu.

Benodigdheden (voor 7 à 8 glaasjes):

  • 1 mix voor Red Velvet Cake van Dr. Oetker
  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 100 g Philadelphia cream cheese
  • versiersels, bijvoorbeeld suikersterretjes

Doe de taartmix, 100 ml slagroom en de eieren in een beslagkom. Roer het eerst door, zodat het beslag niet meer stuift, en begin dan met mixen. Mix op de hoogste stand tot een luchtig beslag. Gebruik een bakblik voor muffins of siliconen muffinvormpjes en verdeel het beslag over 10 vormpjes. Bak deze circa 25 minuten in een heteluchtoven van 160ºC. Controleer of de cakejes gaar zijn door er met een satéprikker in te steken; als deze er schoon en droog uit komt, zijn de cakejes gaar. Laat ze daarna staan tot ze helemaal afgekoeld zijn.

Haal de cakejes uit de vorm. Snijd van ieder cakeje aan de onderkant twee plakjes af; van ongeveer 0,5 à 1 cm dik. Mix dan de cream cheese met 150 ml slagroom en de toppingmix, zodat er een luchtig mengsel ontstaat.

RED VELVET CAKE

Neem kleine dessertglaasjes en bedek de bodem van ieder glaasje met één schijfje cake. Schep of spuit er dan een laag cream cheese topping op. Leg daar weer een schijfje cake bovenop, en schep/spuit daar vervolgens nog de laatste laag topping bovenop. Maak het glaasje af met versiersels, bijvoorbeeld suikersterretjes.

RED VELVET CAKE3

RED VELVET CAKE4

 

Advertenties

Een gedachte over “Recept | Red velvet cake dessert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s