Recept | Bosvruchtenjam

Tijdens het kerstontbijt op Eerste Kerstdag staat onze tafel altijd vol lekkers: croissants, suikerbrood, kerststol, vers fruit en gekookte eitjes. En het lekkerste van alles blijven toch de homemade dingen. Dit jaar maakte ik voor het eerst zelf (vegetarische!) jam. Het idee deed ik op in het toffe boek van Ella Woodward, Deliciously Ella.

Benodigdheden:

  • 300 g aardbeien
  • 100 g blauwe bessen
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels chiazaad

JAM2

Doe de aardbeien en blauwe bessen in een pannetje en zet ze op laag vuur. Pureer de vruchten met een vork tot grove stukken en uiteindelijk met een staafmixer tot een vloeibaar geheel. Doe de honing en het chiazaad erbij en laat het geheel zo’n 20 à 30 minuten koken. Blijf ondertussen goed roeren, anders zet de jam op de bodem vast.

Als de jam al flink ingedikt maar nog enigszins vloeibaar is, kun je het in een glaasje schudden. Tijdens het afkoelen dikt de jam namelijk nog wat in. Een nachtje in de koelkast en je kunt de volgende ochtend genieten van een heerlijk stukje brood met homemade jam!

JAM4

JAM3

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s