Recept | Mozzarellaballetjes

There is no such thing as too much cheese.

Toch? Kaas is altijd goed. Mozzarella is één van mijn favoriete kaassoorten. Ik ben dan ook heel erg fan van bijvoorbeeld gefrituurde mozzarellasticks of vegaburgers met mozzarella. Maar waarom niet eens zélf iets maken met mozzarella? Voilà: mozzarellaballetjes.

Benodigdheden:

  • Mozzarellabolletjes (of een groot stuk mozzarella)
  • Bloem
  • Paneermeel
  • 1 ei

Als je een stuk mozzarella gebruikt, snijd deze dan in kleine blokjes. Voordeel hiervan is dat je ze zo groot kunt maken als je zelf wil. Ik gebruikte de mozzarellabolletjes van Galbani, puur omdat die per toeval nog in de koelkast stonden.

Laat de mozzarella uitlekken en dep de balletjes droog met een velletje keukenpapier. Neem daarna drie bakjes: één met bloem, één met een losgeklopt ei en één met wat paneermeel. Verhit de frituurpan of een koekenpan met vet alvast tot 180ºC.

Doop de balletjes eerst in de bloem, totdat ze helemaal bedekt zijn met bloem. Haal ze daarna door het losgeklopte ei en vervolgens door de paneermeel. Als je zo alle balletjes van die laagjes voorzien hebt, haal je ze nog eens door het ei en door de paneermeel. Als de mozzarella namelijk niet helemaal bedekt is met paneermeel, loopt de gesmolten mozzarella er uit als je de balletjes frituurt. Frituur de mozzarellaballetjes zo’n 2 minuten en serveer ze meteen, bijvoorbeeld als amuse of voorgerecht, of bij een borrel. Smakelijk!

Mozzarellaballetjes3

Mozzarellaballetjes.JPG

Advertenties

5 gedachtes over “Recept | Mozzarellaballetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s