Recept | Indiase curry

Toen ik vanochtend in de trein zat, kwam deze curry van De Groene Meisjes voorbij. Ik werd op slag verliefd. De teleurstelling was groot toen ik de ingrediënten bekeek, want veel van de ingrediënten had ik helemaal niet in huis. Een beetje puzzelen, wat uitproberen, een gokje wagen.. en hallelujah, wat is deze curry lekker geworden!

Ik heb onder andere de kokosmelk vervangen door gewone melk, kikkererwten in plaats van linzen gebruikt, zoete ketjap toegevoegd en wat andere kruiden gebruikt.

 

1kfSxBYX6W8-DYDy9DEWfT3oHya5-NfZtjusx_2n5XgUNIEUW2

Benodigdheden:

 • 200 g pompoen
 • 200 g bloemkool
 • 100 g kikkererwten
 • 200 ml melk
 • 5 eetlepels + 50 ml water
 • 2 teentjes knoflook
 • zoete ketjap
 • kerrie
 • rozemarijn
 • nootmuskaat
 • chilipoeder
 • zwarte peper
 • kurkuma
 • paprikapoeder

Kook de kikkererwten zo’n anderhalf uur, tot ze gaar zijn. Je kunt natuurlijk ook kikkererwten uit blik nemen, maar het verschil proef je echt. Snijd ondertussen de pompoen in blokjes, de bloemkool in roosjes en de ui in stukjes.

Verhit wat kokosolie in een pan en bak de ui enkele minuten. Pers dan de knoflook uit en doe deze samen met wat kerrie, rozemarijn en zwarte peper bij de ui. Bak dit weer eventjes. Doe dan de bloemkool en de pompoen met 5 eetlepels water erbij. Doe de deksel op de pan en laat dit een paar minuutjes stoven.

Voeg vervolgens nootmuskaat, chilipoeder, kurkuma, paprikapoeder en een scheutje ketjap toe. Als de kikkererwten gaar zijn, doe je deze er ook bij. Doe er tenslotte nog 200 ml melk en 50 ml water bij en laat het nog eventjes koken, terwijl je blijft roeren. De curry serveer je bijvoorbeeld met wat rijst.

w6WilCsgn7zSyYXOr3oj7eWOH0fo5k1VJewH-NBfO64NIEUW2

Deze Indiase curry heb ik met liefde naar binnen gewerkt. Ik was sowieso al fan van Aziatische gerechtjes, maar curry’s ga ik vaker maken. Tipjes zijn dus van harte welkom! Liefs!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s