Recept | Bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood, mijn favoriete healthy gebak. Het heeft qua smaak en structuur veel weg van een cake, maar dan zonder de boter, witte bloem en suiker die een cake tot ongezond gebak maken. Bananenbrood wordt gezoet door de bananen en een beetje honing, waardoor je helemaal geen suiker meer nodig hebt. Door de bananen heb je tevens geen boter meer nodig. En door volkorenmeel te gebruiken, krijg je zo’n 20 (!) keer meer goede voedingsstoffen binnen dan bij witte bloem. Geen schuldgevoel dus, bij deze lekkernij. Je kunt natuurlijk ontzettend veel variëren met bananenbrood, maar deze versie met blauwe bessen en nootjes blijft toch mijn favoriet. De frisse smaak van de besjes in combinatie met het licht gezoete brood, héérlijk.

WnNkkX_CuVefFvMXBNt-2vp6l9TqrvPYRAV3AxnE9bQ

Benodigdheden:

  • 3 bananen (eventueel nog 1 banaan extra voor bovenop)
  • 3 eieren
  • 120 g volkorenmeel
  • 30 g fijne havermout
  • 30 g kokosrasp
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel honing
  • 100 g blauwe bessen
  • 50 g (ongezouten en ongebrande) paranoten en hazelnoten
Meng de bananen met de eieren in een grote beslagkom. Voeg dan het meel, de havermout, de kokosrasp en het bakpoeder toe. Meng dit tot een glad geheel. Voeg de honing toe aan het beslag en meng weer door. Hak de noten in grove stukjes en roer deze samen met de blauwe bessen door het beslag. Vet een cakevorm in met wat bakspray of kokosolie en giet het beslag hier in. Bak het bananenbrood circa 45 minuten in een heteluchtoven van 175°C. Als je het uit de oven haalt, haal het bananenbrood dan meteen uit de cakevorm en laat het afkoelen op een rooster. Zo voorkom je dat het klef wordt. Luchtdicht verpakt kun je het bananenbrood zo’n vijf dagen bewaren. Ik vries het echter altijd per twee plakjes in, zodat ik er langer van kan genieten.
DBCm0Kqv3dFGIOkVU1fclLPskxZAQ55eeqv0QBrfyc4
cIhJtwXwLVONvmvAL5yGNCz1OL5hV4_cs1Gke494T7k
Wat is jouw favoriete healthy gebak? En heb je wel eens bananenbrood gehad?
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s