Recept | Blauwe bessen cakejes

Blauwe bessen zijn één van mijn favoriete fruitsoorten. Ik doe ze dan ook overal doorheen: in de yoghurt, in een smoothie, in een taart. Dus waarom niet in een cakeje? Heerlijk om je dag mee te beginnen, of makkelijk om mee te nemen voor onderweg.

Benodigdheden (voor 6 cakejes):

  • 1 banaan
  • 1 groot ei
  • 50 g volkoren tarwemeel
  • 7 g havervlokken
  • 1 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel honing
  • ½ theelepel vanille aroma
  • 30 g blauwe bessen
  • snufje zout

Meng de banaan, het ei, het meel, de havervlokken, het bakpoeder, de melk, de honing, het vanille aroma en een snufje zout door elkaar. Roer tenslotte de blauwe bessen door het beslag. Schep het beslag in zes (siliconen of papieren) cakevormpjes, eventueel in een bakblik voor cupcakes. Let op dat de blauwe bessen goed in het beslag zitten en niet er bovenop. Bak de cakejes ongeveer 35 minuten in een heteluchtoven van 175°C. Als je met een satéprikker in een cakeje prikt en de prikker komt er droog en schoon uit, zijn de cakejes gaar.

MsWlT28saWb-DMVCZcIKS4ZHNmhsrd1UWEjrV8948Fg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s