Recept | Rozijnen-noten taart

Deze taart heeft de structuur van het welbekende bananenbrood, waardoor je dus semi-gezond kunt ontbijten met deze taart. Waarom schrijf ik semi-gezond, en niet gezond? Je kunt natuurlijk beter een banaan eten dan een stukje van deze taart. Maar er zit geen (toegevoegde) suiker, geen boter én geen witte bloem in. Daarom is het wel degelijk gezonder dan een stuk “gewone” taart of cake. Je mag dus gerust een stukje nemen, maar eet dan niet meteen de halve taart op.

Vq-jVyZumEH6DT4yFsSK1LaKlZTEIGgqVFsN4k27L40

Benodigdheden:

 • 2 bananen
 • 2 grote eieren
 • 100 g volkoren tarwemeel
 • 15 g havervlokken
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 1½ eetlepel melk
 • 2 eetlepels honing
 • ½ theelepel vanille aroma
 • 30 g rozijnen
 • 30 g walnoten (+ eventueel voor bovenop)
 • 30 g cashewnoten
 • snufje zout

Wel de rozijnen een kwartiertje in lauwwarm water. Dep ze daarna droog met een schone handdoek. Meng de bananen, eieren, het meel, de havervlokken, het bakpoeder, de melk, de honing, het vanille aroma en een snufje zout met een keukenmachine (met een mixer kan natuurlijk ook). Hak tenslotte de noten in grove stukjes en roer deze met de rozijnen door het beslag. Vet dan een springvorm (Ø 19 cm) in. Schep het beslag in die vorm. Bak je taart 45 minuten in een heteluchtoven van 175°C. Laat het daarna afkoelen buiten de oven en haal de rand eraf als de taart afgekoeld is.

tsaT6cjuh0TGbVH2e9x6IY9QNgtciYFtVTrl3PlYMLI

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s