Recept | Pompoen chili

“Lindy, eet je eigenlijk nog wel eens wat anders dan pompoen?” Nou, nee, eigenlijk niet. Never change a winning team, toch? Het is nu volop herfst en daar moet je met volle teugen van genieten. En dat doe ik. Wortelen, appels, peren, vijgen en dus pompoen. Als je net zo van spicy food houdt als ik, zou je deze pompoenchili eens moeten proberen. Vuurspuwen gegarandeerd.

bt0mdUXeqRgRInXrMbDoCs6u-ii8wcTxhYtn3mvljmA

Benodigdheden (voor 4 personen):

 • ¼ ronde oranje pompoen
 • 1 winterwortel
 • 2 snijbonen
 • 2 tomaten
 • 1 rode paprika
 • blikje maïs
 • blikje kidneybonen
 • 300 g vegagehakt
 • komkommer
 • zwarte peper, chilikruiden en paprikapoeder
 • ketjap

Was de pompoen goed. Haal dan de pompoenpitten en de draadjes eruit. Snijd het vruchtvlees van de pompoen in blokjes. Snijd de winterwortel in ongeveer even grote stukjes als de pompoen. Verhit wat olie in een pan en bak de pompoen en wortel (met de deksel op de pan). Snijd ondertussen de andere groenten. Doe deze groenten en het vegagehakt na ongeveer 10 minuutjes in de pan erbij en breng het geheel op smaak met de kruiden (zwarte peper, chilikruiden en paprikapoeder) en de ketjap. Laat dit nog ongeveer 10 minuutjes bakken, proef of de groenten gaar zijn en laat eventueel nog eventjes bakken. Roer tenslotte de uitgelekte maïs en kidneybonen erdoor. Snijd de komkommer in stukjes en roer deze als laatste door de chili voor een lekkere frisse smaak. Geniet van dit spicy maaltje, kusjes

Advertenties

2 gedachtes over “Recept | Pompoen chili

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s