Recept | Zoete aardappel stamp

Herfst. De verwarming gaat omhoog en de hutspot komt langzaam alweer tevoorschijn. Sinds een jaar ben ik een enorme fan van zoete aardappels, dus waarom niet eens aardappelen vervangen door zoete aardappel?

Benodigdheden:

  • 1 zoete aardappel
  • 2 winterwortelen
  • scheutje melk
  • (kruiden)zout
  • bieslook

Was en schil zowel de zoete aardappel als de wortelen. Toen ik de zoete aardappel begon te schillen, verbaasde ik me over het feit dat deze wít vanbinnen was. Ik had tot dan toe enkel oranje zoete aardappelen gezien maar ze kunnen dus blijkbaar óók wit zijn (eerlijk: dat heb ik even moeten opzoeken). Snijd de groenten dan in blokjes en kook ze in ongeveer een kwartiertje gaar. Schud het water af en doe een scheutje melk bij de groenten. Stamp de groenten dan met een stamper fijn (met een handmixer kan ook, dan wordt het wat fijner). Voeg tenslotte nog wat (kruiden)zout en bieslook toe en daar is je diner al!

Ik was altijd al enorm fan van wortelenstamp, maar toen ik dit proefde was ik om: ik ga voortaan voor zoete aardappelstamp! Het is lekker winters en tegelijkertijd heerlijk zoet.

Advertenties

2 gedachtes over “Recept | Zoete aardappel stamp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s