Recept | Pompoen frietjes

Diep vanbinnen huil ik nog een beetje dat de zomer voorbij is en dat het dus voorlopig ook gedaan is met verse Hollandse aardbeien. Maar niet getreurd: de volgende seizoensgroenten liggen alweer voor ons klaar. Wortels, vijgen, appels, peren.. en de pompoen! Ik moet eerlijk bekennen dat ik een pompoen tot dusver alleen gebruikt heb om er een lampion van te maken. Daar moest verandering in komen! En dus maakte ik deze “frietjes” ervan.

Benodigdheden (voor 1 persoon):

  • ½ ronde oranje pompoen
  • 1 theelepel olijfolie
  • paprikapoeder
  • zeezout

Was de pompoen. Ontdoe hem dan van het steeltje. Snijd de pompoen dan doormidden met een groot mes (met een klein mes mag natuurlijk ook, maar je zult merken dat dat heel lastig gaat). De helft die je niet gebruikt, kun je nog een paar dagen (afgedekt met aluminiumfolie) in de koelkast bewaren. Verwijder de draden en pitjes. Ik vond dat het makkelijkste met een lepel, dan schep je het als het ware eruit.

_G8zX7tSr1EZZhZFZndQAvGTz7t2hfXZAKhT26jx8BEj

Snijd de pompoen dan in de lengte in dikke repen. Zorg dat die reepjes ongeveer even dik zijn, zodat ze allemaal tegelijk gaar worden. Doe je “frietjes” in een kom en meng ze met de theelepel olijfolie. Meng dan de ene helft van de frietjes met het paprikapoeder en de andere helft met het zeezout. Leg ze op een bakplaat en bak de pompoenfrietjes circa 25 minuten in een heteluchtoven van 200°C.

Pf9YFhPQL2C_wi7SKNT-uAqdYTBGPoeKrJ7DQsIKw_o

Je kunt deze pompoenfrietjes niet vergelijken met echte frietjes uit frituurvet. Ze zijn niet krokant maar een beetje knapperig en zacht vanbinnen. Heerlijk! En vooral erg lekker met een tomatensausje of (homemade) mayonaise. Dit is zeker een gerechtje wat ik in de herfst vaker ga maken, jullie ook? Liefs

adlH3pLniBpPBmV3Vo-k0A7HDfLDOaf8DsEAVnJ_uTs

Advertenties

10 gedachtes over “Recept | Pompoen frietjes

  1. Afgelopen zaterdag frietjes gemaakt van zoete aardappel, dat was ook heel lekker. Wil ze zeker een keer van pompoen maken. Zodra ik moed heb verzameld om zo’n pompoen te slachten dan 😉

    1. Jaaaa zoete aardappelfrietjes, daar ben ik ook heel erg fan van!! Haha als je het mij vraagt, valt het reuze mee! Met een scherp koksmes is het prima te doen. En als je de pompoenpitjes een halfuurtje in de oven zet met wat kruiden, heb je nog een lekkere snack voor ’s avonds! XX

  2. Hmmm misschien volgende week dan toch maar proberen. Ik begreep van een vriendinnetje dat een flespompoen makkelijk te schillen is met een dunschiller, misschien daar ook eens mee proberen? En goed idee van de pitjes, normaal koop ik die gewoon voor door mijn granola 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s