Recept | Snijbonenspaghetti

Spaghetti van snijbonen, oftewel groentespaghetti. Dit avondmaal is een pareltje voor echte groenteliefhebbers. Zelfs als fervent liefhebber van échte spaghetti, kan ik zeggen dat deze snijbonenspaghetti bijna net zo lekker is als echte spaghetti (bijna!). En het is zó veel gezonder.

Benodigdheden:

  • 200 g snijbonen
  • ½ ui
  • ½ paprika
  • een handje groenten naar keuze (bijv. prei, wortel, courgette)
  • 1½ à 2 tomaat
  • 3 eetlepels ketchup (of een pakje tomatensaus)
  • 1 eetlepel pittige chilisaus

wFp7GpmEorApl9BubFCq77oUD8lht6vilmTd_AANcXc

Snijd de snijbonen met een spirelli tot lange dunne slierten. Helaas staat zo’n spirelli nog op mijn verlanglijstje en dus heb ik het maar met de hand gesneden (ook prima te doen, alleen het ziet er nét wat minder mooi uit). Snijd vervolgens groenten fijn. Je kunt hier gebruiken wat je wil. Ik gebruikte naast tomaat ook ui, paprika en wortel.

Kook de snijbonen ongeveer 8 minuutjes. Prik er even met een vork in om te zien of ze gaar zijn. Bak ondertussen in een ketel met olijfolie de groenten. Voeg hier tenslotte wat tomatensaus (of ketchup) en chilisaus aan toe, zodat een soort “sausje” ontstaat. Ik gebruikte verder nog kruidenzout, zwarte peper en chilipoeder om het op smaak te brengen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s