Recept | Speculaas muffins

Het is inmiddels alweer september. Het wordt al vroeg donker en ik zit steeds vaker met een theetje op de bank ’s avonds. En: het snoepgoed voor Sinterklaas ligt alweer in de schappen. Tijd voor een Sinterklaasachtig healthy baksel: speculaas muffins. En lékker dat ze zijn.

BKwMNH4h8pQvg-ZbkXqa0QJf0F8vpFMla585eWNQzmI

Benodigdheden (voor 5 à 6 muffins):

  • 80 g volkoren meel
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 60 ml (amandel)melk
  • 30 g dadels
  • 20 ml kokosolie
  • 1 eetlepel honing
  • snufje zout
  • hazelnoten en amandel(schaafsel)

Doe het meel, de banaan, de kruiden, het bakpoeder, de melk, de (in stukjes gehakte) dadels, de gesmolten kokosolie, de honing en het snufje zout in een keukenmachine. Het kan natuurlijk ook zonder keukenmachine: prak dan eerst de banaan en meng deze met de melk, zéér fijngehakte dadels, de gesmolten kokosolie en de honing. Roer daarna de droge ingrediënten (meel, kruiden, bakpoeder, zout) erdoor. Schep tenslotte nog stukjes hazelnoten en/of amandel(schaafsel) door het beslag. Verdeel het beslag dan over 5 à 6 muffinvormpjes (eventueel in een bakblik). Duw dan nog enkele amandelen een klein beetje in de muffins en plaats ze circa 25 à 30 minuten in een heteluchtoven van 180°C. Prik er even met een satéprikker in; als de prikker er schoon en droog uitkomt, zijn de muffins gaar. Veel liefs!

Qi32mVtJEwP4loByFPs5uYYEMHOhgJSQ4U_3IwHqZxA

Advertenties

5 gedachtes over “Recept | Speculaas muffins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s