Recept | Gezondere courgette brownies

Wat een superfijn receptje is dit. Het is niet mijn recept, maar ik wil het wel graag met jullie delen. Courgette brownies. Healthy, ontzettend lekker en het proeft helemaal niet naar courgette (mocht je daar bang voor zijn). Receptje komt van Cotton & Cream, een blog over fashion en food.

Courgette brownies

Benodigdheden (voor 10 brownies):

  • 5 ontpitte dadels
  • 1 rijpe banaan
  • 100 g courgette (ongeveer één kwart van een courgette)
  • 1 ei
  • 1½ theelepel gesmolten kokosolie
  • 50 g volkoren meel of speltmeel
  • 35 g cacao
  • ½ theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Maal de dadels fijn met de keukenmachine. Meng dan vervolgens met de keukenmachine het ei en de (in grove stukken gesneden) courgette en banaan erdoor. Voeg vervolgens de kokosolie, het meel, de cacao, het bakpoeder en een snufje zout toe. Bedek een bakblik met bakpapier en schep het mengsel erin. Als topping vind ik hazelnoten of pistachenoten erg lekker, maar je kunt er bijvoorbeeld ook na het bakken een laagje gesmolten chocolade overheen smeren (voor de échte chocoladefreaks). Zet het bakblik circa 35 minuten in een heteluchtoven van 180°C. Laat het daarna 5 minuten afkoelen en snijd de “browniecake” in kleine stukken. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden, liefs!

Courgette brownies

Advertenties

3 gedachtes over “Recept | Gezondere courgette brownies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s