Recept | Stroopwafel taart

En de tweede taart die ik gemaakt heb voor m’n verjaardag: een stroopwafeltaart. Wat ziet ‘ie er leuk uit, al vind ik het zelf. Ook dit ideetje komt weer uit een Allerhande.

Benodigdheden:

  • 35 g bloem
  • 3 eieren
  • 350 ml melk
  • 16 ministroopwafels + voor garnering
  • 6 stroopwafels
  • 40 g boter
  • 500 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • scheutje karamelsaus

Banketbakkersroom
Klop de bloem met de eierdooiers en een scheutje melk. De eiwitten heb je niet meer nodig dus die kun je wegdoen. Verhit in een pannetje de melk tot deze bijna kookt. Schud dan heel voorzichtig en al roerend de melk bij het eimengsel. Let er goed op dat je dit beetje bij beetje doet en goed blijft roeren, anders stollen de eierdooiers. Giet dit mengsel vervolgens weer in het pannetje en laat dit drie tot vijf minuutjes koken, maar blijf roeren. Als het mengsel voldoende dik is, schud je het in een lage glazen schaal. Laat het afkoelen maar roer er af en toe nog eens in, om te voorkomen dat er een velletje op komt.

De bodem
Bekleed de bodem van een Ø 24 cm springvorm met bakpapier. Snijd vervolgens bij de ministroopwafels een klein stukje van één kant af, zodat je ze rechtop tegen de rand kunt zetten, met de snijkant naar onderen. Verkruimel in een keukenmachine dan de afgesneden stukjes ministroopwafel en de zes grote (grofgesneden) stroopwafels. Smelt de boter in een pannetje, haal het pannetje van het vuur en meng de koekkruimels er doorheen. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem minstens 20 minuten in de koelkast om te laten opstijven.

De taart
Verdeel 5 eetlepels van de banketbakkersroom over de taartbodem. Zet de taart weer even terug in de koelkast. Klop ondertussen de slagroom met de vanillesuiker stijf. Doe de helft van de slagroom in een afgedekte kom en zet deze in de koelkast. Meng de overgebleven helft met de overige banketbakkersroom. Schep deze in de taartvorm en verdeel gelijkmatig. Verdeel vervolgens de karamelsaus over de taart en leg nog wat stukjes stroopwafel boven op de taart. Spuit de weggezette slagroom met een spuitzak op de taart, net voordat je deze serveert.

Stroopwafeltaart

Stroopwafeltaart

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s