Recept | Frambozen roomtaart

HOERA! Vandaag is mijn twintigste verjaardag! Tijd voor een taart. Of drie. Ja, ik heb drie taarten gemaakt, gebaseerd op ideetjes uit de Allerhande van Albert Heijn. Hier deel ik alvast mijn favoriet met jullie.

Verjaardagstaart

Benodigdheden:

 • 6 eieren
 • 180 g + 2 eetlepels witte suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 150 g bloem
 • 2 eetlepels maïzena
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 3 g agar agar (of 2 blaadjes gelatine)
 • 300 g frambozen
 • 150 g blauwe bessen
 • 50 g rode bessen
 • 6 eetlepels bosvruchtenlikeur
 • 350 ml slagroom

De bodem
Breng water aan de kook en hang een kom in die ketel kokend water. Meng in die kom de eieren, 180 g suiker en de vanillesuiker. Klop dit met een mixer tot een luchtig beslag. Neem de kom van de ketel af en roer er de gezeefde bloem, maïzena en het bakpoeder door. Schep het mengsel in een ingevette bakvorm (ik gebruikte een siliconen hartvormige bakvorm van Ø22 cm). Bak de cake in circa 23 minuten gaar in een heteluchtoven van 180°C.

De vulling
Verwarm 225 g van de frambozen met twee eetlepels suiker in een pannetje. Maak er roerend een puree van met een vork. Neem de pan dan van het vuur en roer er de agar agar doorheen. Zet dit mengsel in de koelkast en laat het goed afkoelen.

Klop de slagroom stijf in een kom. Schep de afgekoelde (!) frambozenpuree er doorheen en zet het weer in de koelkast tot gebruik.

De taart
Snijd de cake dan horizontaal in twee helften. Besprenkel beide zijden met 3 eetlepels likeur. Verdeel de helft van de frambozenroom over de onderste helft. Leg de bovenste helft er dan weer voorzichtig boven op. Bestrijk de bovenkant van de taart dan met de frambozenroom. Maak af met de overige frambozen en de blauwe bessen en wat poedersuiker.

Verjaardagstaart

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s