Recept | 3 x gezonde ijsjes

Terwijl ik dit schrijf, stijgt het kwik alweer naar de 30°C. Pfoeee wat is het heet. En dan te bedenken dat ik vanaf februari een half jaar in zulke hitte in Australië leef. Maar voor nu nog even terug naar Nederland: tropische temperaturen in Nederland en dus tijd voor ijsjes! Hieronder drie van mijn favo ijsjes voor jullie!

1. Mango-banaan nicecream
Mijn all-time favoriet is nicecream. Nicecream? Gezond ijs, gemaakt van bevroren fruit. Simpel, met één basisingrediënt: banaan. Doe één (rijpe) banaan en één mango (in stukjes) in je vriezer. Zin in ijs? Stop de bevroren banaan en mango in je blender, met twee eetlepels Griekse yoghurt, een scheutje melk. Tenslotte heb ik er nog een halve sinaasappel doorheen geblenderd. Tadaaaa, je ijsje is klaar!

Als topping gebruikte ik kokosrasp, stukjes OREO en stukjes 75% pure chocolade.

image

2. Frambozen-kersen-banaan nicecream
Wederom: vries een in stukjes gehakte banaan en een handvol frambozen in. Meng deze in de blender met wat kersen, twee eetlepels Griekse yoghurt en een scheutje melk. Geniet van je zoetfrisse ijsje!

Als topping gebruikte ik stukjes aardbei en kokosrasp.

image

3. Bessen yoghurtijsje
Dit ijsje is wat aan de zure kant en daar moet je van houden. Maar ook dit ijsje is heel simpel. Prak een handje bessen met een vork zo fijn mogelijk (kan ook met de staafmixer of blender). Als je niet zo van zuur houdt, kun je er een eetlepel honing doorheen roeren. Doe de helft in een plastic bekertje. Schep er vervolvens één eetlepel Griekse yoghurt op en dan de andere helft van de besjes. Doe er een ijsstokje in en zet het ijsje een paar uur in de vriezer. Als je het uit de vriezer haalt, verwarm je het bekertje eventjes met je hand en dan kun je het ijsje er zo uithalen.

image

Geniet van dit zomerse weertje en smakelijk!

Advertenties

2 gedachtes over “Recept | 3 x gezonde ijsjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s