Recept | Gezondere perziktaart

Met het einde van mijn tweede bachelorjaar in het vooruitzicht sla ik me door een wirwar van opdrachten, presentaties en tentamens heen. En af en toe mag je jezelf wel eens belonen voor je harde werk. Gisteravond bedacht ik ineens een recept voor een heerlijk fruitige taart. En het bleek ook nog eens hartstikke lekker te zijn. Naar aanleiding van een heleboel enthousiasme over deze taart is hier mijn recept voor jullie.

Perziktaart

Benodigdheden:

 • 180 g volkoren tarwemeel
 • 40 g havervlokken
 • 3 eieren
 • 2 eetlepels honing
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 30 g gesmolten kokosolie
 • 1 eetlepel kaneel
 • eventueel sojamelk
 • water
 • 7 dadels
 • 10 aardbeien
 • 3 perziken
 • 1 banaan

Meng het tarwemeel met de havervlokken, het bakpoeder en de kaneel. Roer vervolgens de eieren, honing en gesmolten kokosolie erdoor. Je krijgt een plakkerig en stevig beslag. Voeg eventueel nog wat sojamelk (of gewone melk) toe om het wat minder vast te maken. Vet een bakvorm van plusminus Ø 24 cm in en bedek de bodem met het beslag. Werk vanuit de bodem met de bolle kant van een lepel het beslag naar de rand toe, zodat je een kleine opstaande rand krijgt (ongeveer 1 à 1,5 cm).

Doe vervolgens (ongeveer) 7 dadels in de blender met wat water. Het maakt niet zo veel uit hoe veel water je erbij doet. Ik gebruikte hiervoor ongeveer 50 à 100 ml water. Blend tot de dadels fijngemalen zijn. Snijd vervolgens 2 perziken en de 10 aardbeien fijn en doe deze in een pannetje. Meng het dadelpapje erdoor en breng het geheel aan de kook. Blijf roeren en prak de perziken en aardbeien eventueel nog fijn met een vork. Laat het ongeveer een kwartier koken. Je houdt dan je zelfgemaakte perzik-aardbeienjam over. Smeer deze over de taartbodem.

Snijd de perzik die je over hebt gehouden in fijne plakjes en leg deze boven op de jam, net als de plakjes banaan. Zet de taart ongeveer 30 minuten in een heteluchtoven van 180°C. Als je met een prikker in de taartrand steekt en de prikker komt er droog uit, is de taart gaar.

Perziktaart

Perziktaart

Advertenties

Een gedachte over “Recept | Gezondere perziktaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s