Recept | Mango-kokosbrood

Hey allemaal! Tadaaaa, een nieuw heeeerlijk healthy receptje met mango en kokos.

Ik krijg heel vaak de vraag of dit soort brood nou écht gezond is. Eerlijk is eerlijk: je kunt beter een banaan eten dan een plakje bananenbrood en je kunt beter een mango naar binnen werken dan een plakje van dit mango-kokosbrood. Maar: er zit geen (toegevoegde) suiker in, er zit geen boter in én er zit geen witte bloem in. Dus het is wel degelijk gezonder dan “gewoon” brood. En je mag ook gerust een plakje nemen, maar eet dan niet meteen het halve brood op (ook al is het vet lekker).

Mango kokosbroodBenodigdheden:

  • 250 g volkoren tarwemeel
  • 250 g magere kwark
  • 1 ei
  • 1 (rijpe) banaan
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 1 mango, geschild en in stukjes gesneden
  • 3 eetlepels kokosrasp

Prak de banaan met een vork en roer er dan het ei en de kwark door. Je kunt deze ingrediënten ook met een keukenmachine mengen. Meng in een andere kom het havermoutmeel, het tarwemeel, bakpoeder, kaneel en het zout. Roer goed door elkaar en voeg dit dan toe aan het kwarkmengsel. Zorg dat je alles goed mengt. Omdat het deeg vrij stevig is, is het wellicht handig om dit met een mixer te doen (het kan ook met een grote spatel). Roer ten slotte de mango en kokosrasp door het deeg. Vet een bakblik in met kokosolie of boter (of bekleed het met bakpapier). Schep je deeg dan in een bakblik en duw het wat aan. Zet het brood dan ongeveer 45 minuten in een heteluchtoven van 200°C. Kijk tussendoor even of de bovenkant van je brood niet te donker wordt. Strooi na het bakken eventueel nog wat kokosrasp over je brood heen.

Mango kokosbrood

Lijkt het jullie wat? Ik vond het in ieder geval hemels! Liefs!

Advertenties

2 gedachtes over “Recept | Mango-kokosbrood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s