Recept | Gezondere appeltaart

Dit healthy receptje kwam ik tegen op de blog van Elise en Nina, die je misschien beter kent als Chickslovefood.com. Op m’n vrije vrijdagmiddag ging ik aan de slag en tadaaa, hier is mijn appeltaartje. Ik heb een paar kleine dingetjes aangepast. Mijn variant op het recept deel ik hier met jullie.

Healthy appeltaart

Benodigdheden:

  • 3 appels (ik gebruikte Kanzi)
  • 2 handjes rozijnen
  • 3 eetlepels kaneel
  • 2 eetlepels honing
  • 200 g volkoren tarwemeel
  • 100 g havermout
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 250 ml amandelmelk (gewone koeienmelk mag ook)
  • 2 eetlepels olijfolie

Schil twee appels en snijd ze in blokjes. Meng deze appelblokjes in een kom met de rozijnen, de kaneel en één eetlepel honing.

Maal de havermout fijn met een blender of keukenmachine tot je fijn havermoutmeel hebt. Mix in een tweede kom het havermoutmeel, het tarwemeel, de eieren, de amandelmelk, de tweede eetlepel honing en de olijfolie. In plaats van een handmixer kun je hier ook een keukenmachine voor gebruiken. Meng tot een stevig maar smeuïg mengsel ontstaat. Meng dit beslag met de appeltjes en de rozijntjes.

Bekleed de bodem van een springvorm met een vel (rond) bakpapier. Ik gebruikte een springvorm van 24 cm (iets kleiner kan ook prima). Vet de zijkanten van de springvorm in met wat olijfolie, kokosolie of boter. Schep het beslag in de springvorm en druk het goed aan. Snijd de overige appel in dunne plakjes en leg het er bovenop. Ik strooide er nog wat kaneel overheen. Bak de taart ongeveer 35 minuten in een heteluchtoven van 200°C. Steek voor de zekerheid een satéprikker in de taart. Als deze er schoon en droog uitkomt, is de appeltaart gaar. Even afkoelen (of niet), en genieten maar!

Appeltaart

De appeltaart smaakte mij ontzettend goed, het is een beetje een mengsel van appelcake en appeltaart. Héérlijk. Fijn weekend, bakfanaten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s