Recept | Pindasoep

De gemiddelde Nederlander zal je gek aankijken als het woord ‘pindasoep’ laat vallen. En toch zie je dit Aziatische gerecht steeds vaker hier in Nederland. Én er zit pindakaas in. Tijd om het eens uit te proberen met dit in elkaar geflanste receptje.

Pindasoep

Benodigdheden:

 • 220 ml satésaus
 • 4 flinke eetlepels pindakaas
 • 3 groentebouillonblokjes
 • 1,5 à 2 liter water
 • groenten (bijvoorbeeld taugé, witte en rode ui, paprika en prei, maar eigenlijk kan vrijwel iedere groente in deze soep)
 • knoflook
 • 2 eetlepels ketjap manis
 • 2 flinke theelepels sambal
 • 2 eetlepels pittige chilisaus
 • zwarte peper
 • witte rijst
 • bindmiddel

Fruit eerst kort de gesneden groenten en de knoflook in een soeppan. Gooi dan het water en de bouillonblokjes erbij en laat de groenten een beetje (niet helemaal) garen. Voeg vervolgens de satésaus, de pindakaas, de ketjap, de sambal, de chilisaus en de zwarte peper erbij. Roer goed door. Maak dan de soep wat dikker door bindmiddel (bijv. bloem of allesbinder) toe te voegen. Gooi er tenslotte nog een handje witte rijst doorheen en laat de soep een beetje pruttelen (niet koken!). De soep vond ik erg lekker met een handje casave (of kroepoek). Hebben jullie al eens pindasoep gehad?

Advertenties

4 gedachtes over “Recept | Pindasoep

 1. Wat toevallig! Ik had het van de week over pindasoep op mijn werk en dat ik dat een keer wilde gaan maken. Mijn collega maakt het met Tom Tom (?) een soort bananenballetjes om er in te doen. Schijnt ook lekker te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s