Recept | Granola

Granola is eigenlijk niets meer dan geroosterde granen, noten en zaden. Te vergelijken met muesli, maar nét wat lekkerder als je het mij vraagt. Heerlijk krokant en – als je net als mij honing erbij doet – zoet. Het is het proberen waard, dus hier is mijn receptje.

granola

Benodigdheden:

  • 100 g havervlokken
  • 90 g noten en zaden
  • 50 g honing
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels kokosolie

Je kunt voor granola alle noten en zaden gebruiken die je wil. Mijn favorieten zijn hazelnoten, amandelen en lijnzaad. Je kunt zelfs nog gedroogd fruit (bijvoorbeeld dadels, rozijnen of cranberries) toevoegen, maar daar houd ik niet zo van.

Meng de havervlokken met de noten en zaden. Roer de kaneel er goed doorheen. Maak de honing en kokosolie goed vloeibaar door beide kort te verwarmen in een pannetje. Roer het water er doorheen. Schenk dit mengsel tenslotte over de granen, noten en zaden en roer alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel over een bakplaat en zet het 10 minuten in een heteluchtoven van 200°C.

granola

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s