Recept | Rozijnenbrood

Rozijnenbrood

Onverwachts een middagje vrij van het werk, fijn. Die vrije middag heb ik in mijn keukenpaleis doorgebracht. Ik paste mijn recept voor bananenbrood wat aan en maakte er zo een rozijnenbrood van. En het is érg lekker geworden.

Benodigdheden:

  • 3 (rijpe) bananen
  • 2 eieren
  • 180 g volkoren tarwemeel
  • 40 g havermout
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1½ eetlepel melk
  • 1 theelepel vanillearoma
  • 100 à 150 g rozijnen

Rozijnenbrood

Wel de rozijnen een tijdje in koud water. Prak ondertussen in een beslagkom de bananen fijn. Smelt dan de kokosolie en voeg de kokosolie en het vanillearoma toe. Roer het goed door met een houten lepel. Meng dan in een andere beslagkom het volkoren tarwemeel, de havermout, het bakpoeder en een snufje zout. Roer dit poedermengsel goed door.

Voeg nu de twee beslagkommen samen en roer alles goed door elkaar. Doe dan de eieren en melk erbij en meng het beslag goed. Laat de rozijnen goed uitlekken en meng deze tenslotte door het beslag. Vet een cakeblik in met kokosolie of boter, schep het beslag in het cakeblik en bak het brood circa 45 minuten in een heteluchtoven van 175°C.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s