Recept | Marmercake

Marmercake

Benodigdheden:

  • 300 g boter op kamertemperatuur
  • 300 g suiker
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 6 eieren
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 3 eetlepels cacao

Mix de boter zacht en voeg dan de suiker toe. Mix tot het een luchtig en romig mengsel wordt. Voeg één voor één de eieren toe; doe het volgende ei er pas bij als het vorige ei geheel is opgenomen in het mengsel. Zeef dan het zelfrijzend bakmeel en meng dit door het mengsel. Voeg tenslotte de vanillesuiker toe.

Schep ongeveer de helft van het beslag in een ingevette cakevorm. Kantel de bakvorm een beetje zodat je het deeg in een soort driehoek erin schept. Voeg dan aan de rest van het deeg 3 eetlepels cacao toe en meng deze goed erdoor. Schep dit dan aan de andere kant van de cakevorm. Maak tenslotte een patroon in de cake door met het mes strepen te trekken door het deeg.

Plaats de cake 60 minuten in een heteluchtoven van 180 °C. Let op dat de cake ook van binnen goed gaar is. Dit controleer je door een satéprikker in de cake te steken; als de prikker droog en schoon blijft, is de cake gaar.

Marmercake

Advertenties

3 gedachtes over “Recept | Marmercake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s