Recept | Pindakaasfudge

Alwéér pindakaas? Ja, alweer pindakaas. Ik was benieuwd of dit probeerseltje zou lukken, maar once again : het is zó lekker. Deze pindakaasblokjes zijn te vergelijken met fudge blokjes of bonbons, maar dan ietwat meer healthy. Let op: ietwat meer healthy. Kokosvet is de gezonde vervanger van bakvetten, maar bevat per eetlepel nog steeds 120 calorieën. Denk daar wel even aan voordat je tien van deze blokjes in je mond propt.

Pindakaasblokjes

Benodigdheden:

  • 5 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels (gesmolten) kokosolie
  • 1 eetlepel honing
  • ½ theelepel vanillearoma
  • klein handje pinda’s

Zet de pindakaas even in de magnetron zodat het gesmolten is. Roer dan de honing, het vanillearoma en de gesmolten kokosolie erdoor. Schep tenslotte de pinda’s erdoor. Doe het mengsel dan in een bonbonvorm en zet het in de koelkast of diepvries. Laat het minstens een uur stollen. Bewaar de pindakaasblokjes wel in de koelkast of diepvries, bij kamertemperatuur smelten ze namelijk.

Voor de liefhebbers van chocolade: in plaats van pindakaas kun je ook chocopasta gebruiken.

Pindakaasblokjes

Advertenties

2 gedachtes over “Recept | Pindakaasfudge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s