Recept | Pindakaasbrood

Ja, dat lees je goed. Pindakaasbrood. Het was een probeerseltje maar ik heb mezelf overtroffen. Het is zó lekker. Zelfs mama – en die lust geen pindakaas – vond het lekker. Dus hup, pindakaaslovers, houd je keukengerei gereed en bakken maar.

Pindakaasbrood

Benodigdheden:

 • 3 (rijpe) bananen
 • 2 eieren
 • 180 g volkoren tarwemeel
 • 40 g havervlokken
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • 3 eetlepels kokosolie
 • 1½ eetlepel amandelmelk
 • 3 eetlepels honing
 • 2 (flinke) eetlepels pindakaas
 • 1 theelepel vanillearoma
 • handje pinda’s
 • handje raw cacao nibbs

Prak in een beslagkom de bananen fijn. Smelt dan de kokosolie en voeg de kokosolie, honing, de pindakaas en het vanillearoma toe. Roer het goed door met een houten lepel.

Meng dan in een andere beslagkom het volkoren tarwemeel, de havervlokken, het bakpoeder en een snufje zout. Roer dit mengsel goed door elkaar.

Voeg nu de twee beslagkommen samen en roer alles goed door elkaar. Doe dan de eieren en amandelmelk erbij en meng het beslag goed. Voeg tenslotte de pinda’s en cacao nibbs toe en meng deze door het beslag. Vet een cakeblik in met kokosolie of boter, schep het beslag in het cakeblik en bak het brood circa 45 minuten in een heteluchtoven van 175°C.

Pindakaasbrood

Goed gezien, dit pindakaasbrood lijkt wel een beetje op bananenbrood. En dus “gezond” want geen boter, geen toegevoegde suiker en geen bloem. Maar houd wel in je achterhoofd – net als bij bananenbrood – dat het niet echt “brood” is, voordat je vijf plakken naar binnen werkt. Het is gezonder dan gewone cake, maar het blijft een soort cake.

En pindakaas? Tja. Pindakaas bevat weinig suiker en rijk aan (voornamelijk goede) vetten en eiwitten. De goede vetten (zo’n 80%) in pindakaas zorgen voor een efficiëntere verbranding van lichaamsvet. Daarnaast is pindakaas – door de eiwitten – een goede bouwstof voor het opbouwen van spierweefsel. Als pindakaaslover geef ik het niet graag toe, maar ja: pindakaas heeft ook nadelen. Een pot pindakaas die je in de supermarkt koopt, bevat namelijk vaak toevoegingen (geur-, kleur- en smaakstoffen.). Tot zover mijn lesje over pindakaas. Ik blijf gewoon lekker overal pindakaas in pleuren. Liefs!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s