Recept | Gebakken havermoutje

Baked oats

Op zondagochtend is heb ik tijd voor een wat uitgebreider ontbijtje. Vandaag maakte ik eens baked oats : havermout uit de oven. Havermout is gezond, lekker en het geeft je energie. Baked oats zijn – als je het mij vraagt – nog nét even wat lekkerder dan “gewoon” havermout. Onderstaand recept gebruik ik zelf altijd en vind ik vooralsnog het lekkerste.

Benodigdheden:

  • 50 g havermout
  • 50 ml water
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 eiwit
  • ½ theelepel bakpoeder
  • besjes
  • kaneel

Mix alle ingrediënten goed door elkaar. Vet dan een ovenschaaltje in met kokosolie of boter en schep het mengsel erin. Ik gebruikte een klein ovenschaaltje en het mengsel ging er tijdens het bakken net niet overheen. Zorg dus dat je een ruim formaat ovenschaaltje hebt. Zet de havermout ongeveer 30 minuten in een heteluchtoven van 200°C. Serveer bijvoorbeeld met wat kaneel.

Baked oats

Met baked oats kun je eindeloos variëren. Vervang de besjes eens door frambozen of banaan. Of voeg stukjes noot toe. En door simpelweg wortelrasp, appelmoes en kaneel toe te voegen, maak je carrot cake baked oats. Hebben jullie nog lekkere receptjes voor baked oats?

Advertenties

2 gedachtes over “Recept | Gebakken havermoutje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s