Recept | Chocomuffins

Zo ongeveer iedereen houdt van chocolade. En van chocolademuffins. In het kader van ‘tijdens Pasen eet je toch al zoveel ongezonds’  heb ik deze soort-van-gezonde chocomuffins gebakken. Ter inspiratie voor dit recept gebruikte ik een heleboel verschillende muffinrecepten en heb er mijn eigen draai aan gegeven.

Chocomuffins

Benodigdheden (voor 12 muffins):

 • 150 g rijstmeel
 • 2 rijpe bananen
 • 60 g dadels
 • 2 eieren
 • 100 ml amandelmelk
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 1 à 2 eetlepels honing (hoeft niet, is wel lekker voor de zoetekauwen)
 • 2 à 3 eetlepels cacao
 • 30 ml kokosolie
 • snufje zout
 • eventueel kleine blokjes chocolade

Maak de bananen en de dadels fijn met een vork of keukenmachine. Klop dan één voor één de eieren door het mengsel. Voeg dan het rijstmeel, bakpoeder, cacao en een snufje zout toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg dan de melk en de kokosolie (en eventueel de honing) toe en meng tot je een glad beslag hebt. Ik heb vervolgens kleine stukjes witte (iets minder healthy, wel heel lekker) en pure chocolade door het mengsel geroerd. Verdeel het beslag dan over 12 muffinvormpjes en bak ze ongeveer 30 minuten in een heteluchtoven van 180°C. Fijne Pasen allemaal, liefs!

Chocomuffins

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s