Recept | Zoete aardappelfrietjes

Zoete aardappel. Een knolgroente die hartstikke gezond schijnt te zijn. En een groente die ik tot twee weken geleden nog nooit gegeten had, maar waar ik wel heel benieuwd naar was. Gauw ‘zoete aardappel’ op het boodschappenlijstje gekrabbeld en here we are: zoete aardappelfrietjes uit de oven. Zonder olie en zonder zout. Én zooo ontzettend lekker!

Aardappelfrietjes

Benodigdheden:

  • Zoete aardappels
  • Chilikruiden
  • Paprikapoeder

Je kunt de schil van de zoete aardappels gewoon laten zitten. Was de aardappels goed en snijd ze daarna in partjes. Ik raad jullie aan om de partjes niet te dun te snijden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de aardappelpartjes over de plaat. Strooi er tenslotte kruiden over. Je kunt hier de kruiden gebruiken die je zelf lekker vind. Ik gebruikte paprikapoeder en chilikruiden. Zet de zoete aardappels dan ongeveer 35 minuten in een heteluchtoven van 200°C. Bak totdat ze goudbruin gekleurd zijn en eet ze bijvoorbeeld met een lekker sausje, zoals ketchup of chilisaus (mijn favoriet!).

Zoete aardappelfrietjes

Advertenties

5 gedachtes over “Recept | Zoete aardappelfrietjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s