Recept | Kwarkbrood met peer, rozijnen en hazelnoten

Twee tentamens achter de rug! Even een middagje niet in de boeken. Ik heb eerder al een aantal keer dit bananenbrood met blauwe bessen gemaakt en ik ben nog steeds helemaal fan. Toch wilde ik graag eens wat nieuws proberen. Zo kwam ik een receptje voor kwarkbrood tegen op I Love Health, de blog over health van Daisy. Een momentje pauze in mijn tentamenweken en het aankomende Paasweekend zijn twee goede redenen om in de keuken aan de slag te gaan.

Benodigdheden:

 • 200 g havermoutmeel (maal 200 g havermout fijn in je blender)
 • 50 g volkoren rijstmeel
 • 250 g magere kwark
 • 1 ei
 • 1 (rijpe) banaan
 • 2 theelepels kaneel
 • 2 theelepels bakpoeder
 • snufje zout
 • 1 peer, geschild en in stukjes gesneden
 • handje rozijnen
 • handje hazelnoten

Prak de banaan met een vork en roer er dan het ei en de kwark door. Je kunt deze ingrediënten ook met een keukenmachine mengen. Meng in een andere kom het havermoutmeel, het rijstmeel, bakpoeder, kaneel en het zout. Roer goed door elkaar en voeg dit dan toe aan het kwarkmengsel. Zorg dat je alles goed mengt. Omdat het deeg vrij stevig is, is het wellicht handig om dit met een mixer te doen (het kan ook met een grote spatel). Roer ten slotte de peer, rozijnen en hazelnootjes door het deeg. Je kunt hier eigenlijk gebruiken wat je wil: appel, cranberries, frambozen, blauwe bessen.. Vet een bakblik in met kokosolie of boter (of bekleed het met bakpapier). Schep je deeg dan in een bakblik en duw het aan. Zet het brood dan ongeveer 45 minuten in een heteluchtoven van 200°C. Kijk tussendoor even of de bovenkant van je brood niet te donker wordt.

Nog even een handige tip voor de koekenbakkers net als ik: doe voorzichtig als je het brood uit de oven haalt, anders eindig je met een brandwond.

Kwarkbrood

Kwarkbrood

Kwarkbrood

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s