Recept | Banaanpannenkoekjes

Twee dagen ná nationale pannenkoekendag kwam ik ineens op het idee om pannenkoeken te bakken. Banaanpannenkoekjes zijn gezond. En lekker. Na al een aantal recepten te hebben geprobeerd, beviel dit recept me het beste.

banaanpannenkoekjes

Benodigdheden (voor ongeveer 10 pannenkoekjes):

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels havermout
  • scheutje amandelmelk
  • 1 theelepel bakpoeder

Doe alle ingrediënten in de blender (“Lindy, jij blendert de laatste tijd echt alles hè?” “Ja!“) en blend tot er een glad beslag is ontstaan. Je kunt hiervoor ook een staafmixer gebruiken, of zelfs met een vork de banaan prakken en mengen met andere ingrediënten. Verwarm een koekenpan met wat kokosolie, olijfolie of boter. Verdeel het beslag zo dat je telkens drie pannenkoekjes bakt. Ik gebruikte een platte spatel zodat je de pannenkoekjes makkelijk kunt omscheppen. Serveer de pannenkoeken bijvoorbeeld met fruit en/of kwark.

Advertenties

2 gedachtes over “Recept | Banaanpannenkoekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s