Recept | Geroosterde kikkererwten

Zaterdagavond. Tijd voor een gigantische zak chips of borrelnootjes. Of toch een ietwat gezondere snack? Geroosterde kikkererwten bijvoorbeeld. In de oven worden ze lekker knapperig en door de kruiden die je er aan toevoegt, creëer je de smaak die jij zelf wil. Ik gebruikte paprikapoeder. Het recept komt van de blog Uit Pauline’s Keuken.

IMG_20150328_162404

Benodigdheden:

  • 150 à 200 gram kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1½ theelepel paprikapoeder
  • zeezout

Laat de kikkererwten eerst goed uitlekken en doe ze dan in een kom. Voeg de olijfolie en kruiden toe en meng het goed door elkaar. Bedek dan een bakplaat met bakpapier en verdeel de kikkererwten over die plaat. Zet je (hetelucht)oven op 200°C. Rooster eerst ongeveer 15 minuten, hussel de kikkererwten dan door elkaar en rooster nog eens 5 tot 10 minuten. De kikkererwten zijn goed als ze goudbruin en knapperig zijn. In een afgesloten bakje kun je ze bewaren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s