Recept | Groene smoothie

Groene smoothies zijn hip! Waarom eigenlijk? Ze zitten boordevol eiwitten, calcium, vezels, vitaminen.. zo kan ik nog wel even doorgaan. Een groene smoothie bestaat doorgaans voor 60% uit fruit en voor 40% uit groene (blad)groente. In het begin zul je moeten wennen aan de smaak van die groente en daarom is deze smoothie een goed begin. Het fruit geeft deze smoothie namelijk een zoete smaak.

ingrediënten green smoothie

Benodigdheden (voor 1 smoothie) :

  • ± half glas water
  • komkommer
  • druiven
  • 2 kiwi’s
  • handje witte moerbeien

Alles in de blender en mixen maar. Belangrijk vind ik bij een smoothie dat je je niet aan precieze hoeveelheden houdt, maar het mengsel proeft en eventueel naar smaak wat ingrediënten toevoegt. Je zou eventueel nog lijnzaad of chiazaad toe kunnen voegen aan deze smoothie.

Groene smoothie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s